FRANCOIS DE KOK


Al twintig jaar is hij werkzaam als cameraman voor de meest uiteenlopende programma’s. Hij is de vaste cameraman voor de TV Show op reis van Ivo Niehe. In het verleden was hij dat voor TV Woonmagazine met Jan des Bouvrie.

Voor de BNN de programma's Ruben vs Katja, Try Before You Die, Over mijn Lijk en BNN at Work. Daarnaast heeft hij ook verschillende commercials, clips, korte films en de film Complexx, de allereerste speelfilm van Yolanthe Cabau van Kasbergen, gefilmd.

Het belangrijkste vind hij om met zijn camerawerk buiten de bestaande kaders te denken en vooral met gevoel de camera te gebruiken om emotie te vangen in mooi gecomponeerde beelden.

Naast het camerawerk leidt hij jonge mensen op tot cameraman en regisseer hij sinds 2009 verschillende programma’s voor BNN en de AVRO. Recent Nu we er toch zijn en Maximum bereikt.

Het maken van corporate film en clips is een creatieve uitdaging. In het camerawerk kan hij veel van zichzelf kwijt en krijgt hij eigenlijk altijd de mogelijkheden en vrijheid om er echt wat moois van te maken.